Most képek nélkül, mert az elmúlt két hét káosz volt, de lesz ez még másként is :)
Rakott pulyka tojástetővel
eredeti recept itt található:
http://www.nosalty.hu/recept/rakott-pulyka-tojastetovel
4 szelet pulykamellet sózzuk, borsozzuk, majd kis olajon átsütjük, utána pedig tepsibe helyezzük őket. 2/3 pohár tejfölt 3 evőkanál majonézzel és 2 gerezd reszelt fokhagymával elkeverünk, majd a húsokra öntjük. 3-4 db tojást ráütünk a tetejére, lehetőség szerint úgy, hogy a tojások egybe maradjanak, de minden húsra kerüljön belőle. Reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük.
Túrós csemege
1/2 kg tehéntúrót villával összetörünk, hozzáadunk 2 dl tejfölt, 10 dkg mazsolát. 4 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, pár csepp citromlével és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Két púpozott evőkanál zselatint 2 dl vízben felforralunk, és amikor kissé lehűl, a túróhoz keverjük. A masszát hideg vízzel kiöblített őzgerinc formába öntjük, és hűtőben megdermesztjük. A formát forró vízbe mártjuk, tartalmát egy megfelelő méretű edényre borítjuk, és visszatesszük a hűtőbe. Egy tábla tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, egy-két evőkanál olajat hozzákeverünk, apránként a túróra öntjük és kenőtollal rákenjük. Megszilárdulás után szeletelve tálaljuk.
Kekszes rizstorta
eredeti recept itt található:
http://www.oetker.hu/oetker_hu/html/default/debi-78vjlm.hu.html
Kekszalap:
100 g háztartási keksz
100 g vaj
50 g cukor
ízlés szerint kókuszreszelék
Krém:
400 g meggybefőtt
tejberizs 5 dl tejből
1 tasak Zselatin fix
200 ml hideg tejszín
Máz:
250 ml meggylé
1 tasak Tortazselé piros
30 g cukor
Elkészítés:
A háztartási kekszet egy műanyag zacskóba helyezzük, és nyújtófával porrá törjük. A vajat egy kis edényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a kekszet, a cukrot és a kókuszreszeléket, és jól összekeverjük. A masszát egy csatos tortaformába (24 cm átmérőjű) szedjük, és egy kanál segítségével egyenletesen az aljhoz nyomkodjuk, majd hideg helyre tesszük.
A gyümölcsöt kimagozzuk. A tejberizst elkészítjük és hagyjuk kihűlni. Amikor a tejberizs kihűlt, a tejszínt a zselatin fixszel a tasakon található leírás szerint kemény habbá verjük, és azonnal a kihűlt tejberizshez keverjük.
A krém felét a kekszalapra szedjük, rászórjuk a meggy 2/3 részét, majd befedjük a krém másik felével. A megmaradt meggyet egyenletesen a tetejére szórjuk.
A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
A tortazselét elkészítjük a meggylével és a cukorral, és a tortára csurgatjuk. Újabb 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
Mogyorós töltött csirkecomb
5 db csirkét megmosunk, fűszerezünk sóval, borssal. 5 dkg natur mogyorót, 1 szál póréhagymát apróra vágva, 2 gerezd fokhagymát, petrezselymet aprítóba teszünk és porrá zúzzuk. Ezt a tölteléket a csirke bőre alá adagoljuk. Majd sütőben készre sütjük.