tundike78 2011.10.13. 15:35

 Zöldséges spagetti

8 szál újhagymát, 30 dkg zellert és 70 dkg gombát megtisztítunk, megmosunk és felszeletelünk. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk, a zellert és az újhagymát kb. 5 percig kevergetve pirítjuk benne. Sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Majd 5 perc elteltével belekeverjük a gombát is és puhára pároljuk a zöldségeket. 3 evőkanál mustárt rakunk a zöldségekhez, majd felöntjük tejszínnel és pár perc alatt összefőzzük. Spagettivel fogyasztjuk.

 

Ízes karaj

A karajszeleteket megmossuk, sózni nem kell! Egy kis tubus pirosaranyba teszünk aprított fokhagymát és majorannát, ezzel bekenjük a husikat és kb. 1 óra hosszára félretesszük. Majd a húst behelyezzük egy tepsibe, megkenjük tejföllel majd megszórjuk reszelt sajttal és sütőben készre sütjük (kezdetben fólia alatt).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Halas lasagne

Tengeri hal szeleteket (egy 1 kg) kevés olajon egy kicsit megpirítom. Készítek egy besamel mártást. Egy tepsit kikenek vajjal, alulra mehet egy kevés mártás, majd egy sor előre főzött lasagne tészta, erre kerülnek a halszeletek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd rákerült a spenót (kiolvasztottam, fokhagymával ízesítettem, kis kukoricakeményítővel és tejjel sűrítettem) és egy doboz konzervkukorica. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erre került a maradék tészta + a mártás és persze reszelt sajt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előmelegített sütőben készre sütöttem, amíg a sajt rá nem pirult a tetejére. Alaprecept itt található /nem kaptam mentalevelet :)/:

http://www.mindmegette.hu/mentas-halas-lasagne.recept

 

3 rétegű csodakocka

no - saltly oldaláról

http://www.nosalty.hu/recept/3-retegu-csoda-kocka

100 gr margarint felmelegítünk. 50 dkg darált kekszet kiöntünk egy tálba, beleteszünk 3 ekanál kakaót és összekeverjük. Majd beletesszük a margarint, 2 dl tejet (szerintem bőven elbír 3-4 dl-t is), rumaromát, 3 evőkanál cukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük. A nagy gombócot "kinyújtjuk" mint egy tésztát, kb. 2 ujjnyi vastagságúra. 

Egy másik edényben 25 dkg túrót összekeverünk porcukorral. 4 db almát meghámozunk, lereszelünk és hozzáadjuk a túróhoz. Tehetünk még hozzá ízlés szerint kakaót vagy fahéjat. Jól összekeverjük.  Ezt a túrós masszát ráterítjük a kekszes "tésztánkra", úgy hogy előtte jól kinyomkodjuk, mert az alma levet ereszt.

A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundikefoz.blog.hu/api/trackback/id/tr573300559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása