Zöldséges spagetti
8 szál újhagymát, 30 dkg zellert és 70 dkg gombát megtisztítunk, megmosunk és felszeletelünk. Nagy serpenyőben olajat forrósítunk, a zellert és az újhagymát kb. 5 percig kevergetve pirítjuk benne. Sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Majd 5 perc elteltével belekeverjük a gombát is és puhára pároljuk a zöldségeket. 3 evőkanál mustárt rakunk a zöldségekhez, majd felöntjük tejszínnel és pár perc alatt összefőzzük. Spagettivel fogyasztjuk.
Ízes karaj
A karajszeleteket megmossuk, sózni nem kell! Egy kis tubus pirosaranyba teszünk aprított fokhagymát és majorannát, ezzel bekenjük a husikat és kb. 1 óra hosszára félretesszük. Majd a húst behelyezzük egy tepsibe, megkenjük tejföllel majd megszórjuk reszelt sajttal és sütőben készre sütjük (kezdetben fólia alatt).
Halas lasagne
Tengeri hal szeleteket (egy 1 kg) kevés olajon egy kicsit megpirítom. Készítek egy besamel mártást. Egy tepsit kikenek vajjal, alulra mehet egy kevés mártás, majd egy sor előre főzött lasagne tészta, erre kerülnek a halszeletek:
Majd rákerült a spenót (kiolvasztottam, fokhagymával ízesítettem, kis kukoricakeményítővel és tejjel sűrítettem) és egy doboz konzervkukorica.
Erre került a maradék tészta + a mártás és persze reszelt sajt.
Előmelegített sütőben készre sütöttem, amíg a sajt rá nem pirult a tetejére. Alaprecept itt található /nem kaptam mentalevelet :)/:
http://www.mindmegette.hu/mentas-halas-lasagne.recept
3 rétegű csodakocka
no - saltly oldaláról
http://www.nosalty.hu/recept/3-retegu-csoda-kocka
100 gr margarint felmelegítünk. 50 dkg darált kekszet kiöntünk egy tálba, beleteszünk 3 ekanál kakaót és összekeverjük. Majd beletesszük a margarint, 2 dl tejet (szerintem bőven elbír 3-4 dl-t is), rumaromát, 3 evőkanál cukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük. A nagy gombócot "kinyújtjuk" mint egy tésztát, kb. 2 ujjnyi vastagságúra.
Egy másik edényben 25 dkg túrót összekeverünk porcukorral. 4 db almát meghámozunk, lereszelünk és hozzáadjuk a túróhoz. Tehetünk még hozzá ízlés szerint kakaót vagy fahéjat. Jól összekeverjük. Ezt a túrós masszát ráterítjük a kekszes "tésztánkra", úgy hogy előtte jól kinyomkodjuk, mert az alma levet ereszt.
A tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.