Kínai csirkemell
60-70 dkg csirkemellet csíkokra vágunk. Kukoricakeményítőt (kb. 3 evőkanál) szójaszósszal (kb. 3 evőkanál) összekeverünk, ebbe beleforgatjuk a húst és félretesszük. Póréhagymát, répát, zellert apróra vágunk és szükség van még kb. 20 dkg zöldborsóra is.
Az előkészített húst 4-5 percig pirítjuk forró olajon, majd kiszedjük. Majd betesszük a serpenyőbe a zöldségeket, két percig pirítjuk, majd felöntjük 0,5 -1 liter zöldségleveslével és roppanósra főzzük a zöldségeket. Visszatesszük a húst is a serpenyőbe, teszünk rá egy evőkanál kukoricakeményítőt és összefőzzük egy - két perc alatt. Főtt rizzsel tálaljuk.
Kéksajtos-mogyorós csirkemell
20 dkg mogyorót aprítóban teljesen finomra aprítok, belereszelek 10 dkg kék sajtot, hozzáteszek 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és két evőkanál tejfölt. Csirkemellet vastagabb-nagyobb csíkokra vágok és picit megsózom, megborsozom. Fogok kb. 12 szelet sonkát, megkenem a krémmel, ráhelyezek egy csirkecsíkot és összetekerem a sonkát, majd bepanírozom és kisütöm.
Itt találtam a receptet:
http://azila.gportal.hu/gindex.php?pg=34550943
Meggyes muffin
3 tojás sárgáját kevés édesítővel habosra keverünk, majd hozzáadunk 3 dl tejet és 6 dkg zabkorpát (én a végén még plusz 2 evőkanállal tettem bele, így nem lett annyira folyós). 3 tojás fehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. 10 dkg magozott meggyet is hozzákeverünk, majd a tésztát muffinformákba öntöm és 180 fokos forró sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm.