Vegetáriánus lasagne
1 fej káposztát csíkokra vágunk, 5-6 db sárgarépát vékony szeletekre. A kétféle zöldséget forró sós vízben 2 percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. Egy serpenyőben 5 dkg vajon pároljunk át 1 gerezd apróra vágott fokhagymát és a zöldségeket. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsük.
Majd elkészítjük a mártást: 2 evőkanál vajon megpirítjuk a lisztet és fokozatosan hozzáöntünk 0,5 liter zöldséglevest. 8-10 percig főzzük, majd belekeverünk 1 dl tejszínt és ezt is ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.
Kifőzünk két csomag lasagne tésztát.
Kikenünk egy tepsit vajjal. Előszőr belekerül egy réteg tészta, majd zöldség
ezután pedig a mártás. Majd újra tészta, zöldség és mártás. Végül megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Borzas csirkemell
Csirkemellfilé szeleteket besóztam, majd zabkorpába forgattam, utána tojás, mustár, tejföl és bors keverékébe, végül reszeltsajtba. Belehelyeztem sütőzacskóba és megsütöttem kb. 45 perc alatt (előmelegített sütőben).
Svájci ragu
Olajat hevítünk, megpirítunk rajta kb. 1 kg sertéshúst, hozzáadunk 2 fej apróra vágott hagymát, együtt pirítjuk egy darabig, majd felöntjük vízzel. Sürített paradicsommal (1 nagy doboz), sóval, köménymaggal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fedő alatt puhára pároljuk. Mikor megpuhult a hús, ecettel (1 evőkanál) és borssal ízesítjük. Behabarjuk liszt (1 evőkanál) és tejföl keverékével és belerakunk apróra vágott ecetes uborkát. Pár perc alatt összefőzzük.