tundike78 2011.08.23. 09:03

 Dzsuvecs

75 dkg paradicsomot, 50 dkg paprikát, 1 fej vöröshagymát karikára vágok, 2 dl rizst megmosok, de nem főzök meg. Szükség lesz még kb. 1 kg sertéstarjára. Vajjal kikenünk egy tepsit, és elkezdjük a rétegezést: hagyma, paradicsom, rizs, paprika, hús, paprika, rizs, paradicsom. Közben izesítünk sóval, borssal. Végül a tetejét leöntjük egy nagy tejföllel és előmelegített sütőben (180 fok) kezdetben kb. egy órát alufóliával letakarva, majd az alufóliát levéve pirulásig sütjük. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fűszeres mustáros máj

60 dkg csirkemájat megmossuk és tepsibe helyezzük. 4 ek mustárt, 4 ek étolajat, borsot, majorannát, bazsalikomot összekeverünk, majd rákenjük a májra. Előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

 

 Narancsos gesztenyekocka

50 dkg gesztenyemasszára öntsünk fél deci rumot (vagy ízlés szerint rumaromát), és 1 dl tejszínt. Habverővel alaposan keverjük össze. 3 dl tejszínt 1 csomag vanilliás cukorral verjük kemény habbá és dolgozzuk a gesztenyés masszához. 

Nyomjuk ki két db narancs levét, öntsünk hozzá kis rumaromát, és mártsuk bele a babapiskótákat (összesen két csomag kell). Egy edény aljára előszőr tegyünk egy réteg babapiskótát, erre egy réteg gesztenyés krémet, majd narancsszeleteket. Majd újra babapiskóta, aztán gesztenye krém és szeletelt narancs. Tetejét szórjuk meg kakaóporral és vigyázzunk, mert veszélyesen finom :))))

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundikefoz.blog.hu/api/trackback/id/tr383172815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása