Spanyol madár
1 kg sertéscombot vékony szeletekre vágtam, 3 db tojást megfőztem, majd apróra vágtam és összekevertem szintén apróra vágott uborkával és bacon-el. A húsokat megkentem mustárral, majd tettem rá a töltelékből, utána pedig összetekertem és hústűvel rögzítettem. 2 fej vöröshagymát apróra vágtam, kevés olajon megpirítottam, tűzről levéve pirospaprikát tettem hozzá. Majd rátettem a húsokat, felöntöttem vízzel és puhára főztem. Én krumplipürét csináltam hozzá köretként.
A recept itt található:
http://www.fozokanal.hu/mutat.php?rid=25080
De a képek természetesen a sajátjaim:
Spenótos rakott csirkemell
A felszeletelt csirkemellet (én pulykahússal készítettem) picit olajon elősütjük
beborítjuk sonkaszeletekkel
Majd 2 csomag mirelit spenótot felmelegítek, hozzáteszek fokhagymát, lisztet (hogy besűrűsödjön) és kb. 2 dl tejszínt. Összerottyantom és a húsra öntöm. Végül megszórom az ételt reszelt sajttal és készre sütöm.
Dupla csokis keksz
Végy 30 dkg csokoládét (én vegyesen vettem, tej- és étcsokit, tortabevonót, olcsó és szerintem finom is). Vágd fel egészen pici darabokra, de ne legyen por állagú, ez fontos.
275 gr lisztet (én csak fehéret használtam a recepttel ellentétben) összekevertem 1 tk sütőporral és csipet sóval. 150 gr vajat habosra kevertem 75 gr cukorral, és belekevertem 2 tojást (a másodiknak csak a sárgáját). A vajas masszát ezután összekevertem a csokival és a liszttel. Előszőr kanállal, majd kézzel összedolgoztam a tésztát, majd egy órára a hűtőbe tettem.
Majd diónyi golyókat formáltam és egy kicsit lelapítottam (de nem túl vékonyra). Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem a kekszeket és 180 fokra előmelegített sütőben megsütöttem 12 perc alatt.
Eredeti recept itt:
http://www.ritakonyhaja.hu/nassolda/aprosutemenyek/3072-dupla-csokis-keksz-recept-.html
Káposztás csirke római tálban
eredeti recept itt:
2 fej vöröshagymát apróra vágtam és pici olajon megpirítottam, ez jött a tál aljára.
Erre jött a 75 dkg káposzta fele
Majd 1 kg szeletekre vágott csirkemell és 3 szál cserkész kolbász:
5 dl tejfölt pirospaprikával, kicsi liszttel, sóval és borssal összekevertem és 2-3-át rákentem a húsokra:
Végül erre jön a maradék káposzta és a tejföl.
Fedővel kb. 1 órát majd fedő nélkül még további fél órát sütjük.
Tejberizs
Eredeti recept itt (de én szokás szerint kicsit átvariáltam, kihagytam belőle egy két elemet)
http://www.nosalty.hu/fahejas-kortes_rizspuding_recept_2359
6 dl tejbe beletettem 4 dkg cukrot, egy csipet sót és 2 dl rizs-t. Puhára főztem (a vége felé öntsünk még hozzá 1-2 dl tejet, mert különben betonkemény lesz a végeredmény).
2 tojás sárgáját összekevertem 4 dkg cukorral, fél citrom reszelt héjával és vaníllia aromával. Ezt a rizs-hez kevertem , kb egy perc alatt összeforraltam vele, levettem a tűzről és hagytam kihűlni. Tálaláskor kakaót és kis porcukrot szórtam rá.
Sütőzacskóban sült csirkecomb steak burgonyával
4 db egész csirkecombot bedörzsöltem egy általam kreált fűszerkeverékkel (oregano, souvlaik fűszerkeverék, bors, vegeta, olaj), betettem a sütőzacskóba, mellédobáltam 4 gerezd fokhagymát és 1 fej vöröshagymát nagyobb kockákra vágva. Kb. 1,5 óra alatt 180 fokos sütőben készre sütöttem.
A steak burgonyához másfél kg újburgonyát alaposan megmostam negyedekre vágtam és az alábbi keverékkel alaposan bekenegettem őket: 1 dl mustár + 2 ek olvasztott vaj + 2 ek olaj + 2 ek citromlé + 1 ek oregano + só, bors.
Forró sütőben kb. 1 óra alatt készre sütöttem: