tundike78 2011.06.02. 08:44

Gombás rakott hús - a kihagyhatatlan

 Gombás rakott hús

Kb. egy kilónyi sertéshúst (vagy bármilyen más húsból is készíthető) nem túl vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk és forró olajban hirtelen átsütjük.

Ugyanebben a serpenyőben kb. 30 dkg felszeletelt gombát  bors és petrezselyem hozzáadásával pár perc alatt megpároljuk. 

Készítünk egy besamel mártást és kissé kihűtjük.

Majd kezdődik a rétegezés.

Kezdésnek egy sor /15 dkg/ tarja:

 

 erre jönnek az elősütött hús szeletek:

 

 

 

 

 Ezután jön a párolt gomba és a besamel mártás:

 

 

 

 

 végül a sajt is:

 

 

 

 Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem pirul. 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundikefoz.blog.hu/api/trackback/id/tr342950720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása