Olajos konzervhal-saláta
2 dobozyi halkonzervet (lehet paradicsomos is) szétnyomkodunk, majd hozzádarabolunk 2-3 db főtt tojást, 1 vöröshagymát, 4 kis csemegeuborkát. Ízesítjük borssal, snidlingel, kis majonézzel. Pirítósra kenve fogyasztjuk.
Bounty torta
A tészta elkészítése: 4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral (szerintem ennél kevesebb is bőven elég) habosra keverek, majd hozzáadok 1 dl hideg vizet. Majd hozzáteszek 15 dkg lisztet, amibe előtte belerakok egy csomag sütőport és 4 dkg kakaóport. Felverem a tojások fehérjét és óvatosan hozzákeverem a lisztes, cukros, tojássárgás kutyulékhoz és a kész masszát beleöntöm a tortaformába (előtte kivajazni, kilisztezni). 165 fokon sütjük 65 percig, ha kész, picit nyissuk ki a sütőt és 10 percig hagyjuk benn a piskótát, talán így nem fog összeesni.
Két féle krém szükséges hozzá:
Kókuszkrém: 5 dl tejszínt felverek 2 csomag habfixálóval, majd 20 dkg kókuszreszeléket keverek bele és ízlés szerint egy kis cukrot.
Csokis krém: 10 kanál cukrot, 3 kanál lisztet és négy kanál kakaóport kevés tejjel simára keverünk, majd hozzáöntünk még tejet, összesen fél liter-t és puding sűrűségűre főzzük.
A tortát három szeletbe vágjuk. Alsó szintre került egy adag puding krém, a másodikra kókuszkrém, a tetejére ismét kókusz és a maradék puding (az oldalára pedig kókuszkrém, de lehet az egész külső máz csak csokis is természetesen). Végül megszórjuk kókuszreszelékkel.