Fokhagymakrémleves
Egy db vöröshagymát 2 ekanál vajon megpirítjuk, hozzáadunk soksok :) apróra darabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. 2 ekanál lisztet belekeverünk, lepirítjuk. 3/4 l húslevest (ha hígabb levest szeretnénk, ez lehet több is) és 2,5 dl tejszínt hozzáadunk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük. A kész levest simára turmixoljuk, befűszerezzük (bors, só, szerecsendió). Isteni eledel :)))
Az eredeti recept itt: http://www.mindmegette.hu/fokhagymakremleves-iv.recept
Gyors csirke magyarosan
4 egész csirkecombot kettávágunk. Egy tepsit margarinnal kikenünk és beletesszük a húsokat. Megsózzuk. Egy ekanál lisztet és egy ekanál pirospaprikát egy kevés vegetával összekeverjük és megszórjuk a húsokat. Rákarikázunk 1 fej hagymát, majd mindegyik darabra egy szelet sajtot teszünk. Végül meglocsoljuk tejföllel (én egy egész nagy doboznyit rátettem). Lefedjük fóliával és kb. 1 órán keresztül sütjük. Az utolsó kb. 20 percben szedjük le róla az alufóliát hogy megpiruljon a kajcsink.