tundike78 2011.05.19. 09:30

képek nélkül, de ma veszek elemet a fotógépbe :)

 

 Fokhagymakrémleves

Egy db vöröshagymát 2 ekanál vajon megpirítjuk, hozzáadunk soksok :) apróra darabolt fokhagymát, rövid ideig együtt pároljuk. 2 ekanál lisztet belekeverünk, lepirítjuk. 3/4 l húslevest (ha hígabb levest szeretnénk, ez lehet több is) és 2,5 dl tejszínt hozzáadunk, lefedve közepes tűzön 20 percig főzzük. A kész levest simára turmixoljuk, befűszerezzük (bors, só, szerecsendió). Isteni eledel :)))

Az eredeti recept itt: http://www.mindmegette.hu/fokhagymakremleves-iv.recept

 

Gyors csirke magyarosan

4 egész csirkecombot kettávágunk. Egy tepsit margarinnal kikenünk és beletesszük a húsokat. Megsózzuk. Egy ekanál lisztet és egy ekanál pirospaprikát egy kevés vegetával összekeverjük és megszórjuk a húsokat. Rákarikázunk 1 fej hagymát, majd mindegyik darabra egy szelet sajtot teszünk. Végül meglocsoljuk tejföllel (én egy egész nagy doboznyit rátettem). Lefedjük fóliával és kb. 1 órán keresztül sütjük. Az utolsó kb. 20 percben szedjük le róla az alufóliát hogy megpiruljon a kajcsink.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundikefoz.blog.hu/api/trackback/id/tr142916053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása