tundike78 2011.05.07. 09:09

finom kajcsik a húzós hétköznapokban is :)

Képek is lesznek majd később, de most egyenlőre újabb két recept leírása csak :)

 

Pulykaragu mogyoróval

 

40 dkg filézett pulykamellet csíkokra vágjuk, és a felforrósított olajban pár percig sütjük, míg minden oldaluk elszineződik. Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel, pici fahéjjal, gyömbérrel, kakukkfűvel. 5 dkg földimogyorót durvára daráljuk és teflonedényben zsíradék nélkül megpirítjuk, majd a húshoz adjuk 2 evőkanál szójaszósszal együtt. Kevés vizet teszünk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. Lisztet tejföllel (vagy tejszínnel) simára keverjük, a húshoz adjuk és összeforraljuk.

 

 

Csípős-illatos sült hús

 

2 nagyobb csirkemellet leöblítünk, szeleteljük (vagy közepes darabokra vágjuk), besózzuk. A mustárt (2 ekanál), ketchupot (2 ekanál) és a mézet (1 ekanál) elkeverjük, hozzáadjuk a szárított zöldfűszereket (bazsalikom, borsikafű, zsálya, rozmaring) és 1/4 eltördelt cseresznyepaprikát. A húsokat tűzálló tálba tesszük, megkenjük a fűszeres mártással és előmelegített sütőben max. 40 perc alatt készre sütjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tundikefoz.blog.hu/api/trackback/id/tr612884296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása