Imádom a hagymát, mint a gombócartúr a csokit, így most hétvégén is kiélhettem magamat.
"Hagymalekváros" sült karajt készítettem.
1 kg husit felszeleteltem, olajban elősütöttem, majd tepsibe rakosgattam. Majd 5 nagy fej hagymát felszeleteltem, vajon megpároltam (pici vízzel is felöntöttem, nehogy odaégjen). Mikor már majdnem pépesre főztem, raktam hozzá sót, borsot, pici ecetet és 4 evőkanál cukrot. Ezt a hússzeleteken elegyengettem, majd még megszórtam reszelt sajttal. Addig sütöttem, míg a sajt rá nem sült. Fini lett, bár az én ízlésemnek kissé édes ez a recept. Párolt káposztát készítettem hozzá, a legegyszerűbb módon: káposztát csíkokra vágtam, besóztam, kb. 1/2 órát állni hagytam, majd ízesítettem pici cukorral. köménymaggal, sóval és borssal.
Süti ügyben kókusztekerccsel próbálkoztam, aminek az íze finom lett, de nem állt össze rendesen, így töredezett volt. Mondjuk a lényeg tényleg az, hogy elfogyott, mind egy szálig. 1/2 kiló darált kekszet összekevertem 2 evőkanál kakaóval, 4 evőkanál porcukorral, rumaromával. Cukrozott deszkán kinyújtottam vékonyra (ebből a mennyiségből két tekercsnyi lesz), erre került a töltelék (20 dkg kókuszreszelék + 20 dkg vaj, szerintem kellett volna bele tennem pici tejet is és akkor jobban összeállt volna), majd feltekertem a cuccost :) Kicsit homályos lett a fotó, de türelem, még mindig csak tanulgatom a gasztro blog-olást :)
Másnap mexikói rakott husit csináltam, ma igyekszem erről is képet készíteni. Ma pedig egy kínai tésztát alkottam szezámmagos husival, ezt is lefotózom még ma és jelentkezem újra :)