Nem tudatosan, de a hétvégén tényleg sikerült némileg egészségesebb ételeket főznöm, tekintve hogy minimális zsiradékkal készült mind a két kajcsi, a harmadik pedig vega lett:)
Szombaton "diós husit" csináltam. Némileg féltem, hogy mit okozhat a húsnak a darált dió, de nagyon nagyon finom lett. Cserépedényben készítettem, így 0 zsiradék hozzáadása nélkül, isssssteni lett :)
Én sertéscombból csináltam, kb. 1 kilóból, a husit megmostam felszeleteltem, befűszereztem pici vegetával és borssal.
A felét beleraktam a cserépedénybe, erre jött a "máz": kb. 6-7 evőkanál ketchup-ot összekevertem kb. 5 dkg dióval és ezt rákentem a husira. Majd erre jött sok-sok vöröshagyma szeletelve (+ pici fűszer), erre pedig karikára vágott kolbász. Majd rátettem a maradék husiszeleteket, az egészet leöntöttem kb. 2,5 - 3 dl tejszínnel és (nem előmelegített) sütőben sütöttem alacsony hőfökön kb. 100 percet. Minden várakozásomat felülmúlta, biztos hogy máskor is fogok ilyet csinálni. Sült krumplit csináltam hozzá mert nálunk más szóba se jöhet, párocskám imádja és mindig azt követeli hétvégente :)