Nagyon jól sikerült a hétvége, a kaják is :) És már van egy képem, azért csak egy sajnos mert még van mit tanulnom fénykép kezelés ügyben. De nem adom fel.
szóval: szombaton vendégeket vártunk és nagy örömömre az egész menü nagyon ízlett nekik.
Főztem egy karfiol krémlevest: vajon megpirítottam vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadtam karfiolt, felöntöttem zöldség alaplével, raktam bele kockára vágott krumplit is és kb. 20-30 perc alatt puhára főztem. Majd nekiestem a botmixerrel (egy pár darab karfiolt kivettem diszítésnek) és pár perc múlva már kész is volt a leves, nagyon finom volt. Pirított kenyérkockákkal tálaltam.
Főételnek egy egyszerű de nagyon finom kaját választottam: hagymás sertéshusit. Kb. 1 kiló sertéscombhoz 6 db hagymát felszeleteltem, majd kis olajon elősütöttem. A hagyma egyik felét kiolajozott tepsibe terítettem, rá a befűszerezett hússzeleteket, erre a maradék hagymát. Majd egy nagy tejfölt összekevertem petrezselyemmel, ezt rá a hagymás husira. Kb. 1 órát sütöttem alufólia alatt, majd levettem róla, megszórtam reszelt sajttal és még kb. 20 percet visszatoltam a sütőbe. Sült krumplit csináltam hozzá. Erről is készült kép, de sajnos használhatatlan.
Még előző nap - pénteken - megcsináltam a sütit, mert állnia kellett egy napig. Minden várakozásomat felülmúlta ez a Hamis somlói recept, annyira finom lett, hogy szerintem jövő héten is ezt fogok csinálni ha anyukámék jönnek ebédre.
Ehhez egy jénaiba letettem egy sor babapiskótát, erre jött a "csokikrém": cukrot összekevertem két tojással, ebbe bele még vanilliás cukor, rum(aroma), kakaópor (4-5 evőkanál), 2 ek liszt. Felöntöttem egy liter tejjel és olyan félsűrű krémet főztem belőle. Ezután belekevertem kb. 10 deka vajat, mazsolát szórtam bele, és a felét ráterítettem a babapiskótára. Majd megint jött egy réteg piskóta, ezután a maradék krém. Ezután 2 dl tejszínt kemény habbá vertem és rásimítottam a felső réteg krémre. Megszórtam kakaóporral. És másnap mindenki halálra dícsérte, annyira finom lett. És íme, az első képem :)